Blijf zitten waar je zit

1978 
Van: August Van Zuylen
Regie: Luc Dewaele
Korte inhoud:
Henri Latour is een keurige jongeman. Hij is leraar wiskunde en studeert ijverig voor zijn doctorstitel. Zijn familie bestaat uit twee bejaarde tantes, Mathilde en Christine. 't Is dan ook een vriendelijke jongen. Aan de liefde heeft hij nooit gedaan, tegenover vrouwen is hij vreselijk verlegen.

Onverwacht verschijnt zijn vriend Marcel, in gezelschap van een snoe­zig meisje. Hij vertelt Henri dat hij met Yvonne verloofd is. Om papa te dwingen is Yvonne weggelopen en heeft een briefje achtergelaten waarin ze zegt dat ze niet terug komt voor hij zijn toe­stemming geeft. Zij zou bij een vriendin in een andere stad gaan loge­ren en Marcel zou haar met de auto wegbrengen. Maar hij heeft een uur geleden bericht gekregen dat hij vanavond naar de krant moet en nu vraagt hij Henri of Yvonne vannacht bij hem mag logeren.
Er is maar één slaapkamer, maar de bank in de huiskamer kan als bed gebruikt worden. Henri vindt het wel een beetje gek, maar als goede vriend kan hij het niet weigeren. Als Yvonne naar een hotel zou gaan, zou haar vader er beslist achter komen en haar weghalen, zij is nog minderjarig.
Henri biedt aan dat hij dan vannacht in een hotel gaat slapen, maar dat vinden ze nonsens. Marcel komt Yvonne morgenoch­tend halen en niemand hoeft er iets van te weten. Nou, in vredesnaam dan maar!